Bedafse bergen - Sjatoo
1192
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1192,qode-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,brick-ver-1.7.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_with_content,width_470,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Bedafse bergen

De Bedafse Bergen is een langgerekt natuurgebied van 75 ha dat zich bevindt ten noordoosten van Vorstenbosch en ten noordwesten van de buurtschap Bedaf. Het grootste deel ervan ligt in de gemeente Uden, welke ook eigenaar van het gebied is.

 

 

 

 

 

 

 

Sinds de Middeleeuwen is hier een stuifzandrug ontstaan die in het begin van de 20e eeuw met naaldbos beplant is. Het hout werd voornamelijk als mijnhout gebruikt. Een stuifzandrug met hoogten tot 25 meter wordt in stand gehouden. Deze wordt geflankeerd door een heideveld op de uitgestoven vlakte waarin onder meer Bruine snavelbies voorkomt.

 

Broedvogels zijn sperwer, boomvalk, ransuil, wielewaal, bonte vliegenvanger, geelgors, gekraagde roodstaart en boomleeuwerik.

 

 

 

 

Ten noordoosten van de Bedafse Bergen bevindt zich het uitgestrekte Natuurpark Maashorst en tussen de Bedafse Bergen en Uden liggen de Wijstgronden.

 

Er zijn voldoende parkeer plekken rondom Bedaf.

.

Category

Wandelen